πŸ‘ Zondagskind - Judith Visser (18-Apr) - Boek Downloaden op kobo

Zondagskind
Boektitel : Zondagskind
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 480 pagina's
Jaar : 18-Apr
Categorie : Literatuur & Romans, Literaire romans, Biografien & Waargebeurd
Uitgever : HarperCollins
Taal: Nederlands

Geschreven bij Zondagskind

Er was lang behoefte aan een boek als dit eindelijk is het er! Een boek dat beeldend en levendig van BINNENUIT beschrijft wat er nou precies omgaat in het hoofd van iemand met autisme in dit geval asperger. Judith Visser brengt haar alter ego Jasmijn Vink tot leven vanaf de eerste bladzijde en je ziet tijdens het lezen alles voor je. Ik denk dat dit boek in een zeer grote behoefte voorziet omdat het nu eindelijk voor iedereen duidelijk is hoe het is om autisme te hebben. Het is duidelijk dat de hersenen van Jasmijn anders werken hoe zeer ze daar soms ook tegen vecht en het is mooi om te zien hoe ze uiteindelijk toch in haar eigen kracht gaat staan. Wat heb ik meegeleefd! Gelachen EN gehuild en dat gebeurt mij niet vaak. Een dikke tien voor deze prachtige roman!!

Ik ben diep diep onder de indruk van dit boek. Allereerst: vanaf de eerste bladzijde zit je er in en kan je het boek niet meer wegleggen. Dat ligt natuurlijk aan de heerlijke schrijfstijl van Judith Visser. Maar dan: ze heeft op een hele pure natuurlijke manier geschreven over hoe zij - in de figuur van Jasmijn Vink - de wereld inkijkt als iemand met Asperger (tegenwoordig: ASS - Autisme Spectrum Syndroom). Het boek begint als Jasmijn vier is en je kijkt vanaf dat moment door haar ogen naar de wereld. Het is ontroerend duidelijk en kan niet anders dan voor heel veel begrip zorgen. Mensen oordelen zo gauw als jij 'anders' reageert (herkenbaar voor mij) maar Judith laat zien dat de hersens alles anders verwerken als je ASS hebt. Ik heb gelachen gehuild (verhaal Senta) en was zo verrast over zoveel herkenning. Wat ongelofelijk groots dat ze dit allemaal zo heeft weten te verwoorden!

"Pijnlijk prachtig' boek van de maand bij Koffietijd Een pure en overdonderende roman over opgroeien met autisme Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor alle prikkels die ervoor zorgen dat haar hoofd implodeert? Zondagskind neemt de lezer mee in de belevingswereld van iemand met Asperger. Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden. Een pure en overdonderende roman over opgroeien met autisme Over Zondagskind "Razendgoed geschreven.'- Linda "Visser raakt de lezer recht in haar ziel.' - Noordhollands Dagblad "Geen roman zo persoonlijk als Zondagskind.' - De Telegraaf "Het verhaal is van het begin tot einde aangrijpend. Een pakkende en diepgaande roman.' - NBD Biblion "Pijnlijk prachtig' boek van de maand bij Koffietijd "Visser raakt de lezer recht in haar ziel.' Noordhollands Dagblad 'Pijnlijk prachtig boek dat je meeneemt in de belevingswereld van iemand met Asperger.' - Vriendin Toon meer

Best Seller: