✅ Willem van Hanegem - Frans van den Nieuwenhof (maart 2018) - Boek Downloaden

Willem van Hanegem
Boektitel : Willem van Hanegem
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 416 pagina's
Jaar : maart 2018
Categorie : Sport & Outdoor, Voetbal, Sportbiografien
Uitgever : Voetbal Inside
Taal: Nederlands

Verhalen zijn soms wat langdradig en erg negatief waardoor ik er moeilijk doorheen kwam.

Dit is een boek wat heerlijk wegleest. Het boek gaat over een eigenzinnige voetballer die in de jaren zestig en zeventig een voorbeeldige voetballer was van Feyenoord en met deze club de Europacup en de Wereldbeker veroverde. Deze voetballer stond bekend onder de naam "de kromme": het geven loepzuivere passes over een grote afstand. Deze voetballer is in staat om met z'n droge humor smakelijk te vertellen hoe simpel het voetbalspel eigenlijk kan zijn.

Het begin van het boek waarin de tijd wordt beschreven waarin Willem zelf nog voetbalde is nog enigzins onderhoudend. Hij heeft duidelijk genoten van de tijd dat hij als speler op het veld stond. Maar in de rest van het boek de tijd dat hij trainer en analist werd krijg je toch vooral het beeld van een eigenwijze zuurpruim. Hij heeft zo overduidelijk voor- en afkeur van bepaalde personen dat er absoluut geen sprake is van een objectieve kijk. Er is dan ook bijna niet door het boek heen te komen.

Hij was nooit een allemansvriend maar is nog altijd razend populair. Dit boek vertelt Willems verhaal van een halve eeuw topvoetbal. Uit zijn mond vanuit zijn visie. Feilloos ontmantelt hij aannames en halve waarheden. Steeds opnieuw legt hij de vinger op de zere plek. Even kritisch als betrokken. En uit liefde voor het spel dat hem zoveel heeft gegeven. Willem van Hanegem was niet alleen uniek als voetballer ook nu zijn visie even bijzonder als verrassend.

Best Seller: