πŸ“š Gabrielle Petit - Sophie de Schaepdrijver (oktober 2018) - Boek Downloaden Gratis

Gabrielle Petit
Boektitel : Gabrielle Petit
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 448 pagina's
Jaar : oktober 2018
Categorie : Oorlogen, Eerste Wereldoorlog,
Uitgever : Horizon
Taal: Nederlands

Het is een supergoede biografie maar wel een moeilijk boek .Je kunt je zeer goed inleven in de tijd van toen Prachtig geschreven En ook het onderscheid tussen de uiteindelijke behandeling van een rijke spionne en een meisje waarvan ze dachten dat het maar een prostitue was

Aan de hand van een vrouwelijke held leer je waarom de Eerste Wereld Oorlog zo belangrijk was voor Belgie.. Goed geschreven en daarnaast mooi tweede deel over de historiografie..

Geeft een goed beeld van de toestand in Belgi tijdens de Grote Oorlog. Niet alleen de houding van de Belgen t.o.v. de Duitsers maar ook en vooral de situatie in weeshuizen.

Ze was de eerste arbeidersvrouw in Europa die een standbeeld kreeg. Haar leven werd tweemaal verfilmd in Hollywood. Toch is Gabrielle Petit in de vergetelheid geraakt. De internationaal gerenommeerde historica Sophie De Schaepdrijver vertelt het boeiende levensverhaal van de jonge patriottische vrouw die tijdens de Eerste Wereldoorlog in Belgi spioneerde voor het Britse leger tot ze in 1916 door de Duitsers werd ontmaskerd en voor een vuurpeloton kwam te staan. Sophie De Schaepdrijver wekt Gabrielle Petit opnieuw tot leven in deze beklijvende biografie.

Best Seller: