✅ Elastisch universum - George van Hal (16-Nov) - ebook Downloaden

Elastisch universum
Boektitel : Elastisch universum
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 96 pagina's
Jaar : 16-Nov
Categorie : Wetenschap & Natuur, Kosmologie & Het universum,
Uitgever : George van Hal
Taal: Nederlands

Goede uitleg van complexe theorie zodat het voor iedereen begrijpelijk is. Prettige schrijfstijl en helder en beknopt overzicht. Goed gebruik van voorbeelden om concepten te illustreren. Echt een aanrader voor iedereen!

Een goed boek. Niet dat ik de illusie heb alles te begrijpen maar ik heb wel het inzicht gekregen dat er een aardverschuiving plaats vindt in de tot nu toe gebruikte paradigmata als deze theorie bevestigd gaat worden.

Het boek is helder en met veel enthousiasme geschreven. Het geeft lezers met weinig meer dan een middelbare opleiding een duidelijk inzicht in de huidige kennis over ons Universum. Een aanrader voor ieder die in dit onderwerp is geinteresseerd en een indruk wil krijgen van de overweldigende uitgebreidheid zowel in ruimte als in tijd van de kosmos.

De Nederlandse natuurkundige Erik Verlinde (hoogleraar aan de UvA) wordt wel de nieuwe Einstein genoemd. In de verhitte strijd die wordt gevoerd over mogelijke verklaringen voor de onbegrepen 95 procent van ons universum komt hij met een fundamenteel nieuw idee. Het hoort bij de overkoepelende theorie waaraan hij al zeven jaar werkt die ons begrip van de realiteit volledig op zijn kop zet. In dit boekje serveert sterrenkundige George van Hal (redacteur bij New Scientist freelance journalist voor o.a. NRC en de Volkskrant) een uitermate behapbaar abc over Verlindes revolutionaire theorie met als hamvraag: wat heeft stopverf in hemelsnaam te maken met de ware aard van het heelal?

Recomended Book: