πŸ‘ Identiteit - Francis Fukuyama (januari 2019) - Boek Downloaden Gratis

Identiteit
Boektitel : Identiteit
ISBN: 9789045037806
Totaal Pagina's : 272 pagina's
Jaar : januari 2019
Categorie : Ideeengeschiedenis, Sociale & Politieke filosofie, Sociale & Culturele geschiedenis
Uitgever : Atlas Contact
Taal: Nederlands

De titel van het boek is "identiteit waardigheid ressentiment en identiteitspolitiek" het boek gaat hoofdzakelijk om het verlangen naar erkenning van je identiteit en dit wordt een beetje al kapstok voor het boek gebruikt. Aangezien dit boek op het snijpunt van de boeken "de autoritaire verleiding" van Casper Thomas "listen liberal" van Thomas Frank en "identiteit" van Paul Verhaeghe ligt voegde dit boek voor mij te weinig informatie toe.

Dit boek in zeer leesbaar Nederland vertaald geeft een geweldig goede analyse van hoe het allemaal zo is gekomen met dat populisme en de polarisatie in de tegenwoordige westerse samenlevingen. Zonder het begrijpen van de oorzaken die hij helder beschrijft en die tot Plato en Luther terug gaan is het niet mogelijk om die twee P's tegen te gaan. In het laatst hoofdstuk geeft hij dan ook een aantal behartenswaardige aanbevelingen mee. Daarmee is dit boek een must voor iedere politicus en anderszins maatschappelijk bewuste burger.

Kijkje achter de schermen van het hoe en waarom populisme/ nationalisme/Islamisme in opmars zijn.

Fukuyama de schrijver van het wereldwijd beroemde boek "Het einde van de geschiedenis' bekijkt in zijn nieuwe boek "Identiteit' het electorale succes van populisten. Dit succes wordt vaak verklaard vanuit economische motieven maar komt in feite voort uit een behoefte aan identiteit. In "Het einde van de geschiedenis' schreef Fukuyama al dat mensen hechten aan erkenning van hun waardigheid. Nu verklaart hij vanuit dit begrip het huidige tijdsgewricht. Voorheen streefde de liberale democratie naar universele erkenning van burgerschap met onvervreemdbare rechten. Nu heeft identiteitspolitiek op basis van religie ras etniciteit of gender de overhand. De opleving van de gepolitiseerde islam identiteitspolitiek gericht op etnische minderheden activisme op universiteiten en het anti-immigranten-populisme zijn daar voorbeelden van. De behoefte aan identiteit kan niet zomaar opzij worden gezet. Daarom moet zij ingevuld worden op een manier die de democratie ondersteunt in plaats van ondermijnt. Identiteit is een noodzakelijk boek een ernstige waarschuwing dat we onszelf veroordelen tot voortdurend conflict tenzij we een universele invulling aan menselijke waardigheid geven. Toon meer

Recomended Book: