✅ De eeuw van Gisle - Annet Mooij (18-Sep) - Boek Downloaden op kobo

De eeuw van Gisle
Boektitel : De eeuw van Gisle
ISBN: Nee
Totaal Pagina's : 480 pagina's
Jaar : 18-Sep
Categorie : Boeken, Architectuur, Fotografen
Uitgever : Annet Mooij
Taal: Nederlands

Het is een buitengewoon goed gedocumenteerde beschrijving niet enkel van het leven van Gisle maar ook wat daar om heen gebeurde. Omdat ik uit Maastricht (Limburg) afkomstig ben en ook in kunstenaarskringen verkeerde herken ik heel veel wat er in het boek beschreven wordt uit de Limburgse periode. Daarbij is het toch een interessant verhaal dat je zodanig gevangen houdt dat je het boek steeds weer grijpt om verder te lezen. Het boek Gisle van Susan Smit heeft enkele jaren geleden mijn aandacht voor haar persoon gewekt waardoor ik dit boek heb aangeschaft. Een aanrader voor iedereen die in alle vormen van kunst is geinteresseerd.

Zeer goed gerechercheert en boeiend geschreven. Fascinerend voor mensen die Gisle kenden haar verhalen in het boek terugvinden en tegelijkertijd door het boek een beter inzicht krijgen in waarom ze was zoals ze was. En voor degenen die haar niet kenden een kennismaking met een fascinerende vrouw in bewogen tijden. Niets aan haar was gewoon.

Geweldig boek prachtig tijdsbeeld.

Gisle van Waterschoot van der Gracht (1912-2013) dochter van een Oostenrijkse barones en een Amsterdamse patricir woonde als kind op katholieke kostscholen en in een kasteel met zeventig kamers. Deze jeugd vormde de springplank voor een veelzijdige kunstenaarsloopbaan en een leven vol bijzondere vriendschappen en liefdes. Ze trouwde met oud-burgemeester Arnold d'Ailly en verbond haar lot aan de mysterieuze Duitse dichter Wolfgang Frommel en zijn schare jonge vrienden die zij tijdens de bezetting onderdak verleende in haar kleine Amsterdamse bovenwoning. Na de oorlog ontstond hieruit Castrum Peregrini een exclusief met veel geheimzinnigheid omgeven uitgevershuis Gisles eigen Herengrachtfamilie. Zelf presenteerde Gisle haar leven met succes als een sprookje. Maar hoe zag de werkelijkheid achter de fraaie faade eruit? Hoe hield deze vrijgevochten schilderes zich staande in de vrouwvijandige gemeenschap die Castrum Peregrini destijds was? In De eeuw van Gisle reconstrueert Annet Mooij met gevoel en oog voor detail een veelbewogen en fascinerend leven. Toon meer

Best Seller: